PRINT CARDS

Vanliga frågor

FAQ

Vi levererar alltid så fort som möjligt, men till och från så är kön mer eller mindre. Därför är det svårt för oss att alltid garantera leverans dagen efter, även om det är det vi strävar efter. Om ditt jobb är brådskande så rekommenderar vi att du väljer expressleverans för att garantera att jobbet blir klart i tid. Med lite pussel kan vi alltid sträva efter att leverera samma dag!
Ja. Det är en av många fördelar att handla av ett svenskt tryckeri. Det kanske ibland är svårt att matcha priset som finns hos andra aktörer som har produktionen i länder med lägre skatt - därför kompenserar vi genom att ge ett mervärde istället. Om vi upptäcker att något blir konstigt i produktionen så stoppar vi den, försöker korrigera själva eller om det inte går eller blir för omfattande så kontaktar vi dig.
Ja, vi trycker allt själva i våra lokaler i Sundbyberg. Specialprodukter så vi lokala samarbetspartners eller närstående tryckerier som kan bistå med material. Priset är såklart fortfarande densamma även fast vi anlitar en kamrat.
Absolut! Varmt välkommen till Tallgatan för att diskutera ett jobb eller hämta en order.
Vi förstår att kvalitén är viktig och att det matchar dina förväntningar. Vid ett provexemplar så ser vi gärna att ordern är något större i volymen, det eftersom det fortfarande tar lika mycket tid att trycka 1 ex som 100 ex. Det är såklart inga konstigheter och något vi är erkända för är att hålla en hög service, vi är således beredda att göra allt för dig.
Nej, du kan lägga beställning idag och återkomma med tryckfilen senare. Det gör du därmed för att reservera din plats i kön, för att ligga tight på deadline.

Så handlar du

Det finns flera tillvägagångssätt hur man beställer från tryckeriet Duplotryck. De allra flesta beställningarna görs direkt via hemsidan och via vårt designverktyg, men då arbetet blir av den större volymen så hanteras din order via vår kundtjänst istället.

Duplotryck har ansträngt sig för att digitalisera det digitala tryckeriet i Stockholm för att göra det möjligt för dig som kund att snabbt kunna lägga en beställning på det du vill ha.

Det vanligaste flödet ser därför ut som sådan:

1. Surfa runt i vår e-handel och välj den produkt du anser passa ditt syfte bäst. Papperskvalitén är oftast en prisfråga och handlar snarare om känsla och intryck din mottagare av trycksaken ska få snarare än funktion. Klart, tjockare papper, bättre hållbarhet. Ska det tåla stryk och slitage, använd ett tjockare!

2. När du hittat din produkt anger du vilket antal du önskar och klickar på “lägg i varukorgen”.

3. Möjligheten att ladda upp en tryckfil ges i kassan, vi rekommenderar alltid .pdf och alltid sparad i färgprofil CMYK. Vill du ha utfallande tryck råder vi dig att filen är förberedd för utfall och har så kallade “skärlinjer” markerat vart vi ska skära.

4. Välj leverans och betalningsmetod. Vi har möjlighet att ta emot Swish-betalningar, kortbetalningar i tryckeriet i samband med avhämtning, faktura eller betala med kort direkt på webben.

5. Ordern är nu skickad till tryckeriet. Våra operatörer på plats kvalitétssäkrar alltid dokumentet innan print och är det några frågor kommer vi att höra av oss. Ibland upptäcker vi stavfel och hör även då av oss innan produktion - det är däremot inget ni kan ta för givet och vi friskriver oss allt ansvar kring tryck av det material ni lämnar.

Om du istället har ett stort jobb på gång eller en speciell förfrågan, hör av dig till:

08-654 74 90

info@duplotryck.se

Duplotryck, Tallgatan 16, 172 69 Sundbyberg.

Miljömedveten

Duplotryck arbetar modernt och följer med i utvecklingen av hållbarhetsfrågor. För oss är det viktigt att allt material vi använder är FSC-certifierat, som då betyder att pappret är återvunnet. Vi stödjer också organisationer som planterar träd. Likväl är både vår laser & bläckskrivare uppdaterade till det senaste för att dra så lite energi som möjligt.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Duplotryck arbetar varje dag för att öka medvetenheten bland våra kunder och inom organisationen, för att alltid göra det där lilla extra. Vi tror på en framtid där vi kan anpassa våra liv och få världen att fungera snarlik som den vi har idag, men med organisationer som upprätthåller hållbarheten och kompenserar för det vi förbrukar. I relation med att varje individ och företag alltid förbrukar så lite som möjligt av naturens resurser.

Köpvillkor

Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos Stockholms Skriv & Duplo AB  (hädanefter ”oss”, ”vi” eller ”Duplotryck”) via Stockholms Skriv & Duplo AB.

När du slutför en beställning ingås ett avtal mellan dig och Duplotryck, som gäller för din beställning vilket inkluderar eventuella frågor eller tvister som uppkommer som en följd av din beställning. Den version av villkoren som är tillämplig för din beställning är den version som finns tillgänglig på Duplotryck.se vid den tidpunkt då du genomför din order. När vi har tagit emot din beställning skickas en bekräftelse till den e-postadress som du använde när du genomförde ditt köp. Tänk därför på att ange korrekt e-postadress då bekräftelsen kan behövas vid eventuell framtida kontakt med vår kundservice. Vi ber dig vänligen kontakta oss så snart som möjligt för det fall att bekräftelsen inte kommer fram till dig.

Vi ingår ej avtal med omyndig person utan målsmans tillåtelse.

Priser

Priser på sidan visas och markeras i SEK både inklusive och exklusive moms. I kundvagnen, och innan du slutför din beställning, ser du även vad fraktkostnaden är.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta beställningar i de fall då kundens egna bilder inte håller tillräckligt hög kvalitet för tillverkning, samt vid tekniska fel.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar från tid till annan utan föregående avisering. Det pris som gäller för ditt köp är det pris som finns tillgängligt på Duplotryck vid den tidpunkt då du genomför din order.

Frakt

Priserna på hemsidan är utan fraktkostnad om inget annat anges.

Duplotryck använder Postnord, Best samt egen budbil som leverantörer för leverans av beställningar. De flesta beställningar skickas som brev. I de fall då värdet överstiger 2000 kr eller beställningens vikt överstiger 2 kg skickas ordern istället som paket.

För privatpersoner anländer paketet till närmsta postombud och avisering sker med brev.

För företag levereras paketet till angiven leveransadress utan avisering.

Leveranstid inom Sverige

Följande leveransvillkor gäller för leveranser inom Sverige:

Vi levererar normalt dekaler, etiketter, flygblad och andra trycksaker normalt inom 3-7 arbetsdagar och skyltar inom 3 veckor.

Vi strävar alltid efter att leverera våra varor inom angivna tidsramar, men förseningar kan vid oväntade händelser förekomma. Vid eventuella förseningar kontaktas kunden så snart som möjligt via telefon eller e-post, varpå ny leveranstid bestäms. Om varan inte har kommit fram till angiven leveransadress inom 14 dagar, ber vi dig att kontakta oss, gärna via e-post eller telefon. Du har rätt att häva köpet om dröjsmålet är av väsentlig betydelse. I händelse av att leveranstiden överstiger 30 dagar har du alltid rätt att häva ditt köp.

Beställning med leveranssätt postpaket som inte hämtas inom 14 dagar returneras till oss. För det fall att försändelsen inte hämtas ut i tid står kunden för returfrakt kostnaden.

Duplotryck står för transportrisken när varan levereras till dig. Kunden står dock för transportrisken när varan återsänds till oss, för det fall att en retur av vara är nödvändig.

Personuppgifter

Duplotryck är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som samlas in i samband med din beställning. När du handlar hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Det är uppgifter vi behöver för att kunna leverera ordern till dig, men även för att hantera eventuella reklamationsärenden och administrera senare beställningar. Kunden ansvarar själv för att leverans- och fakturaadresser är korrekt. E-postadressen kan komma att användas för utskick av vårt nyhetsbrev, prenumeration på nyhetsbrev kan enkelt avslutas.

Som kund har du rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Du har även, bland annat, rätt att på begäran få dina uppgifter korrigerade eller raderade. Om du önskar ta emot sådan information ber vi dig kontakta oss på info@duplotryck.se. Personuppgifterna lämnas inte ut till tredje part med undantag för inkassoärenden och till samarbetspartners i syfte att kunna hantera din order.

Betalning och beställning

Din order bekräftas när du klickar på “Slutför köp”.

Avbeställning

Du har möjlighet att avbeställa din vara fram till dess att leveransen har påbörjats, vilket görs genom att ringa oss på telefon: 010-138 81 33 eller maila oss på: info@duplotryck.se. När väl leveransen har påbörjats kan du inte längre avbeställa leveransen.

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler gäller ej ångerrätten när köpet avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. När din beställning är skickad till produktion från oss avsäger vi oss därför ångerrätten, eftersom samtliga våra produkter produceras individuellt efter kundens önskemål.

Reklamation

Reklamationer godkänns vid tillverkningsfel samt vid skada i transport.

Om en vara av någon anledning behöver reklameras ber vi dig att kontakta vår kundservice via e-post på följande adress: info@duplotryck.se. Du kan även kontakta oss via våra övriga kontaktuppgifter som omnämns ovan. Vi behöver ditt ordernummer, en beskrivning av felet samt helst ett foto på den felaktiga produkten. Vi kan komma att kräva att den felaktiga produkten återsänds tills oss för vidare kontroll. Om ett tillverkningsfel eller skada i transport konstateras, godkänns reklamationen. Kunden ersätts för eventuella returkostnader vid godkänd reklamation. Vänligen notera att en reklamation alltid måste göras inom skälig tid två (2) månader anses alltid vara skälig tid, dock senast inom tre (3) år efter det att du tog emot varan. Om en reklamation godkänns kompenserar vid dig i enlighet med reglerna i konsumentköplagen (1990:932) genom reparation av befintlig produkt, genom en ny likvärdig produkt, prisreduktion eller genom att du återfår din betalning för produkten (inkl. frakt- och returkostnader).

Vi återbetalar kunden senast inom 10 dagar räknat från det att avtalet har hävts på riktiga grunder. Återbetalning görs med samma betalningssätt som du använde när du genomförde köpet. För det fall att vi kräver att varan returneras för kontroll, görs full återbetalning under förutsättning att varan kommer oss tillhanda i väsentligen samma skick som den var när varan levererades till dig. Om en returnerad vara har använts eller hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, har Duplotryck rätt till ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris.

Tvist

Vår ambition är alltid att lösa eventuella problem tillsammans med våra kunder. Om du har problem med en produkt som du har köpt från Duplotryck och för det fall att du inte har lyckats lösa tvisten tillsammans med oss, kan du lämna in ett klagomål till:

Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se

Box 174

101 23 Stockholm

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Du kan även kontakta konsumentvägledaren i din kommun eller, vid gränsöverskridande köp, skicka ditt klagomål till EU:s plattform för tvistlösning på nätet, vilken är tillgänglig på EC Online Dispute Resolution.

Klausurens giltighet

För det fall att delar av dessa villkor förklaras ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av domstol eller tillsynsmyndighet, ska detta inte påverka giltigheten av återstående villkor.

Force Majeure

Duplotryck undantas genom dessa villkor ansvar för skador eller förseningar som har sin grund i omständighet som ligger utanför vår kontroll. Exempel på sådana omständigheter är översvämningar, bränder, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden och krig.

 

Integritetspolicy

Ditt förtroende är viktigt för oss. För att du ska känna dig säker när du besöker vår webbsida håller vi oss till de lagliga bestämmelser gällande bearbetning av personrelaterade uppgifter. Här nedan följer information om hur vi insamlar, hanterar och använder data. Följande sekretesspolicy förklarar vilka uppgifter som samlas in från dig. Vi beskriver också hur vi bearbetar och använder datan. Du får även information om vem du kan vända dig till gällande frågor kring vår datahantering.

1. Ansvarig part

Ansvarig part för insamling, bearbetning och användning av personuppgifter är Stockholms Skriv & Duplo AB med organisationsnummer 556430-4060, ägare av varumärket Duplotryck.

Stockholms Skriv & Duplo AB har följande kontaktuppgifter:

E-post: info@duplotryck.se

Telefon: +46 (0)8- 654 74 90

Postadress: Duplotryck Kungsholmsgatan 19 112 27 Stockholm

Webbadress: https://duplotryck.se/

Det finns även ett kontaktformulär på följande sida: https://duplotryck.se/kontakt

2. Insamling, bearbetning och användning av personuppgifter

Vi är personuppgiftsansvarig för alla dina uppgifter som delas direkt till oss. Personuppgifter är uppgifter som kan härledas till en fysisk person. Dit hör till exempel namn, telefonnummer, adress och e-post.

Vi samlar in, lagrar och bearbetar dina uppgifter för att kunna handlägga din beställning. Dina personuppgifter kommer endast att delas till tredje part om detta är tillåtet enligt lag, inklusive för att kunna handlägga avtal samt inkasso, eller om du tidigare lämnat samtycke. Dina uppgifter kommer inte att delas till tredje part i marknadsföringssyfte utan ditt samtycke. För att vi ska kunna handlägga beställningar får av oss anlitade tjänsteleverantörer (såsom logistikföretag, betallösningar och banker) de uppgifter som krävs för orderhantering. De data som överförts på detta sätt får våra tjänsteleverantörer endast använda för att utföra sina uppgifter.

Vi sparar dina kund- och orderuppgifter i sju år i enlighet med svenska bokföringslagen.

Vi samlar även in information om din webbplatsanvändning genom cookies. För utförlig information om vilken information vi samlar in och varför, se avsnitt 8.

2.1 Registrering av kundkonto samt vid beställning

Alla besökare som skapar ett kundkonto får lösenordsskyddad åtkomst till sina uppgifter som lagrats hos oss.För att lägga en beställning eller skapa ett kundkonto måste följande data anges. Det är obligatoriska uppgifter som krävs för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden vid en beställning.

• Din e-postadress • Ditt namn • Din address • Ditt telefonnummer (Används enbart för avisering vid spårbar leverans) • Ditt lösenord

2.2 Skapande av skyltar

Vid skapande av skyltar sparar vi det innehåll du placerar på skylten tillsammans med övriga uppgifter som krävs för att vi kunna handlägga din beställning. Vi delar aldrig information om dina skyltar till andra konton eller till tredje part i marknadsföringssyften.

2.3 Hantera betalningar

Du kan betala säkert med kort. Dina kortuppgifter skickas direkt till banken via betaltjänstleverantör Stripe och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank.

2.4. Nyhetsbrev

Vi använder den e-postadress som du angett för att skicka nyheter och erbjudanden. Vi behöver ditt samtycke för att lägga till dig som privatperson som prenumerant. Om du inte längre vill prenumerera på vårt nyhetsbrev kan du säga upp prenumerationen utan kostnad, via länk i varje utskick, via kontaktuppgifterna som nämns under avsnitt 1.

Dina uppgifter delas inte vidare till tredje part i andra syften utan används enbart för att ge dig information om våra nyheter, produkter och erbjudanden.

2.5 Webbspårning

Vi samlar in information om hur du använder och navigerar på vår webbplats. Informationen samlas in baserat på vårt legitima intresse för kvalitetsförbättring. För mer information, se avsnitt 8.

2.6 Kundomdömen

Dina kontaktuppgifter kan komma att delas med tredje part baserat på vårt legitima intresse för kundomdömen. Dina uppgifter används enbart till detta ändamålet och kommer inte att delas till tredje part för användning i marknadsföringssyften.

2.7 Kundserviceärenden

Vid kontakt med vår kundservice hanterar vi de personuppgifter du anger för att kunna handlägga ditt ärende. Dina uppgifter används inte till andra syften och raderas senast efter 12 månader.

2.8 Sociala medier

Personuppgifter som görs tillgängliga för oss på sociala medier följer respektive plattforms personuppgiftspolicy. Vi administrerar innehållet och raderar eventuellt olagligt innehåll. Om kommunikation på sociala medier blir ett kundservice ärende hanteras uppgifterna enligt policyn ovanför gällande kundserviceärenden.

2.9 Tävlingar

Vid tävlingar använder vi dina uppgifter för att kunna meddela om eventuella vinster.

3. Kreditkontroll

Vi förbehåller oss rätten till att göra en kreditkontroll före tillverkning och leverans av din beställning. För detta ändamål överför vi de personuppgifter som krävs för att utföra en kreditkontroll till ett kreditupplysningsföretag.

3.1 Rekrytering

Vid ansökningar av vakanta tjänster samt vid spontanansökan samlar vi in uppgifter som krävs för att göra rekryteringsprocessen möjlig. Dina uppgifter används inte till andra syften och raderas senast efter 24 månader om du inte lämnat samtycke till att vi får behålla dina uppgifter i vår kandidatbank.

4. Överföring av personuppgifter till tredje land

Vi strävar alltid efter att bearbeta dina uppgifter inom EU/EES. Dessa uppgifter kan dock i vissa fall överföras till och bearbetas i länder som inte ingår i EU/EES av en leverantör eller underleverantör till oss. Då vi är fast beslutna att alltid skydda dina uppgifter, kommer vi att vidta alla rimliga juridiska, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter bearbetas säkert och med en adekvat skyddsnivå som är jämförbar och på samma nivå som det skydd som erbjuds i EU/EES.

5. Dina rättigheter

Du har rätt att ta del av den informationen vi har samlat in om dig. Du kan få information om vilka uppgifter vi har lagrade om dig inom skälig tid och utan kostnad. Om du vill ta del av all information eller vissa delar, kontakta kundservice via kontaktuppgifterna i avsnitt 1.

Du har även rätt att få dina uppgifter korrigerade eller raderade. Om du har invändningar mot vår insamling eller användning av din data kan du skicka din invändning till oss till kontaktuppgifterna som anges i avsnitt 1.

Vi vill säkerställa att våra uppgifter är uppdaterade och korrekta. Du kan be oss korrigera information som du tror är felaktig.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att dina personuppgifter används till marknadsföringsändamål. Det kan göras via länk i varje utskick, via kontaktuppgifterna som nämns under avsnitt 1.

6. Loggfiler

Vid varje åtkomst till Duplotryck sidor kommer användardata att överföras av respektive webbläsare och lagras i loggfiler, de så kallade serverloggfilerna. De dataposter som sparas i detta sammanhang innehåller följande uppgifter: Datum och tid för åtkomst, namnet på anropad sida, IP-adress, den mängd data som överförts samt produkt- och versionsinformation om den webbläsare som använts. Dessutom loggas order- och kunduppgifter.

Dessa loggfil-dataposter används i huvudsak av oss för att hitta och åtgärda eventuella fel. Loggfilerna finns endast tillgängliga för våra utvecklare och raderas automatiskt efter 60 dagar.

Inga lösenord eller känsliga betaluppgifter loggas eller sparas på våra servrar.

7. Säker dataöverföring

Dina personliga uppgifter överförs hos oss säkert med kryptering. Detta gäller självklart även för din beställning, betalning och inloggning som kund. Vi använder krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer).

Dessutom arbetar vi aktivt med att hålla vår webbplats, våra system och vår organisation säkra mot förlust, förstörelse, åtkomst, ändring eller distribution av dina data genom obehöriga personer.

8. Cookies

Att acceptera cookies är inget krav för att kunna besöka vår hemsida. Om du inte tillåter oss att sätta cookies kommer dock sidans funktionalitet att vara begränsad och du kommer inte att kunna beställa våra produkter.

Vad är cookies? Cookies är små textfiler som sparas på din dator och som sparar vissa inställningar och information om din internetanvändning för utbyte med vårt system via webbläsaren. Informationen används bland annat för att sidans funktioner ska fungera, för att förbättra användarupplevelsen genom att samla in statistik från besökare, för att ge relevanta erbjudanden och mäta annonsers effektivitet, samt vissa kundservicefunktioner. För information om alla cookies och dess användningsområden, se avsnitt 6.1.

Vi sparar inga känsliga eller personligt identifierbara uppgifter i de cookies som vi skapar.

Så undviker du cookies. Om du önskar att undgå användning av cookies kan du ställa in din webbläsare till att inte acceptera cookies. Se webbläsarens hjälpsidor för vidare information. Observera dock att om du väljer bort cookie så kommer flera av funktionerna på vår webbplats inte längre att fungera korrekt. Genom att använda webbplatsen Duplotryck samtycker du till användandet av cookies.

Top
20 % Rabatt
Oooh
10% Rabatt
Almost!
Överraskning! Ring oss
Gratis visitkort
Nästa Gång!
Fri frakt
Almost!
5 % Rabatt
Nope
Så nära!
Snurra Lyckohjulet för chans att vinna pris!

Minska kostnaden för trycksaker. Dra igång hjulet för chansen till fina priser!

Enkla spelregler:

  • 1 spinn per dag
  • Fuskare undanbedes
  • Du får rabattkoden till din inkorg
X